Resan till Uganda och DLU

Maria Langefors kommer att berätta, visa bilder och film från sin resa till Uganda och Deaf Link Uganda (DLU).

Förhoppningsvis väcks intresse för DLU i första hand, men kanske också en tanke på att förverkliga en resa till Uganda!

Maria and Nassozi from DLU, Deaf Link Uganda
Maria på besök hos Nassozi och DLU

Maria Langefors är numera en pensionerad pastor inom Equmeniakyrkan (fd Missionskyrkan) och vice församlingsföreståndare i Tenstakyrkan. Som volontärpastor jobbar hon med asylsökande personers ärenden, har språkCafé och andra sociala/diakonala uppgifter.

Tillsammans med sin man Ulf Langefors har Maria haft nära kontakter med flyktingfamiljer sedan 1970-talet. Hon är aktiv inom Initiatives of Change, en rörelse som arbetar för tillit och fred, lokalt och globalt, bl a projektet Hopp i Järva.
Maria ser kyrkornas gemensamma uppgift i samhället som en stor potential för bidrag till ett hållbart samhälle i samarbete med alla de aktörer som önskar frihet, fred och frid.

Under ett antal veckor på senhösten var Maria på resande fot i Uganda, tillsammans med Nassozi Kiyaga, General manager, och hennes medarbetare i organisationen Deaf Link Uganda, DLU.

Intrycken från denna hennes första afrikaresa var mycket starka och tankeväckande. Resan gick till platser där enskilda personer med dövhet får kunskap, stöd och hjälp för att få en erkänd plats i samhället och för att kunna försörja sig själva. Det blev berörande och uppfodrande upplevelser av hur man kan bistå människor med små medel så att de kan ta tag i sina liv.